Millió lépés

Magyarország legnagyobb, mozgásra ösztönző programja: a Millió lépés az iskoládért játék az Aktív Magyarországért Program támogatásával a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezésében. A program 2023 tavaszán 200 000 embert és 2000 iskolát mozgatott meg; diákok, szülők és tanárok mellett most is mindenki részt vehet benne, aki mozgással tenne egészségéért és iskolájáért. A kihívás végén 100 aktív és szerencsés iskola ezúttal is kap 1-1 millió forintot sporteszközök vásárlására.  A részvételhez a Millió lépés applikációt kell letölteni.

A játék során a résztvevők „lépéseket” gyűjtenek a kiválasztott iskola számára. Az iskolákhoz regisztrált játékosok lépéseit összeadják, és megjelenítik az Országos Kékkör útvonalán. Minden megtett Országos Kékkör (2583 km) után egy „sorsjegy” jár, amelyből ötöt összegyűjtve indulhatnak a résztvevők a sporteszközök vásárlására 100 iskolának felajánlott 1-1 millió forintért.

A program az idősebb korosztályt is megszólítja: Magyarországon ma több mint 170 gyaloglóklub működik, amelyek feladatuknak tekintik, hogy a hatvan feletti korosztály rendszeresen mozogjon és társasági programokon vegyen részt. A játékban ezek a klubok is részt vehetnek, ha az applikációban regisztrálnak.

Létrehozás ideje: 2024.02.02 Utolsó módosítás: 2024.02.05