Kik a szereplők?

A gyakorlati alkalmazás során megfigyelhető volt, hogy a mozgásreceptek segítettek növelni az emberek fizikai aktivitását. A páciensek nagyobb valószínűséggel követték az orvosok által javasolt mozgásterápiát, hiszen a specifikus, személyre szabott utasítások és célok motiválóan hatottak rájuk.

Az egészségfejlesztés során elért pozitív eredmények nem csak az egyéni egészségelőnyökben mutatkoznak meg, hanem a közösségi egészségügyi költségek csökkenésében is. A megelőzés és a korai intervenció révén a Mozgás Receptre koncepció hozzájárul a hosszú távú egészségügyi fenntarthatósághoz.

A nemzetközi sikerek hatására egyre több ország is érdeklődik és vizsgálja a Mozgás Receptre rendszerének implementálását. Azok az országok, amelyek bevezették ezt a hatékony módszert, tapasztalják, hogy az egészségfejlesztés terén elért pozitív eredmények hosszú távon is fenntarthatók. A Mozgás Receptre nem csupán egy újabb egészségügyi kezdeményezés, hanem egy olyan innovatív megközelítés, amely átformálhatja az orvosi gyakorlatot és segíthet az embereknek aktívan részt venni az egészségük fejlesztésében. Az országok közötti tapasztalatcsere és a módszer továbbfejlesztése további előrelépést ígér a globális egészségügy terén.

A mozgás receptre program szakmai csapata számos elismert szakértőből áll, akik elkötelezettek az egészségügyi és prevenciós célok iránt. Dr. Babai László, a program magyarországi szervezője és az ÉMOT elnöke, olyan vezető, aki összehozza a szakmai csapatot és irányítja a kezdeményezés szakmai munkáját.

Az ÉMOT mozgásterápiás szekció társelnökei, dr. Veres-Balajti Ilona gyógytornász és Lacza Gyöngyvér rekreációs szakember, komoly szerepet vállalnak a specifikus mozgásreceptek kidolgozásában. Ez a szakmai csapat tehát kulcsfontosságú szerepet játszik a mozgás receptre program sikerében, szakmai tapasztalatukkal és elkötelezettségükkel hozzájárulva az egészségügyi célok eléréséhez és a prevenciós kezdeményezés terjesztéséhez.

Létrehozás ideje: 2024.01.31 Utolsó módosítás: 2024.02.21